Am o relatie cu modelele pe care le fotografiez

Am o relatie cu modelele pe care le fotografiez

Incepem cu un truism: fotografia comerciala e plina de provocari.

Continuam cu explicatii de bun simt: uneori proiectul foto este un pic mai dificil, uneori clientul nu are suficiente resurse, alterori pur si simplu ai o zi din aia in care lucrurile nu se leaga asa cum ar trebui.

Incheiem cu o dezvaluire: indiferent de situatie, proiectele foto pe care le facem ies bine. Pentru ca lucram in echipa, pentru ca ne ajutam intre noi si pentru ca reusim cumva, nu stim cum, sa avem o relatie bună cu modelele cu care lucram.

Sa dau un pic de context acum: cand intram in studio sau cand mergem in locatie şi ne lovim de diferenta dintre ce am citit in brief şi ce avem de făcut, cand se mai intampla sa nu fim din acelasi film cu produsul sau cu situatia, avem un aliat secret extraordinar: modelele. Discutam inainte de sedinţa, vedem cum ne simţim si ne spunem, mai mult sau mai puţin direct, "Hai sa ne simtim bine în sedinta asta foto."
Noi facem tot ce tine de noi sa incadram cat se poate de bine, sa expunem frumos, sa prindem emotii si expresivitate, iar modelul, ea sau el, lucrează cu noi. Indrazneste ceva dincolo de scenariu, se gandeste "ce ar fi daca..." şi tragem cadre si asa cum ne-ar placea noua. E absolut minunat ca se intampla, suficient de des, ca fotografiile in care fotograful si modelul sunt "complici" sa fie şi cele mai reusite si mai apreciate de client.

Le iubim pe fetele care au rabdare sa tragem zeci de cadre pana ne iese. Ne place foarte mult de baietii cu care radem, glumim, dar mai si muncim. Si da, desi suntem de obicei doar unul in spatele aparatului, simtim ca oricand, indiferent de provocarea pe care o avem in fata, avem o echipă misto cu care lucram. De la asistenti, make-up, stilisti si pana la oamenii care zic, odata cu noi "hai s-o facem sa iasă nu bine, super bine!".
Gasiti aici toate fotografiile din seria Tie-Me-Up.

Aflati mai multe despre ce inseamna visual thinking pentru noi şi pe Facebook, LinkedIn şi Instagram.